Over deze site

RMulderIk ben historicus, creatieveling en bierliefhebber Roel Mulder en op deze weblog schrijf ik over de geschiedenis van bier in Nederland, België en daarbuiten. Nederland heeft immers tientallen biersoorten gekend die nu niet meer bestaan. In België zijn nog heel veel bieren uit vroeger tijden bewaard gebleven, maar wat is het verhaal daarachter? Af en toe kijk ik ook naar andere landen.

Zo krijg je een ander beeld van het bier dat nu in de kroeg in je glas zit: waar het vandaan komt en waarom het is ontstaan. Tegelijkertijd kijk ik kritisch naar de bestaande historische verhalen: kloppen al die jaartallen op de etiketten wel? Hebben andere bierschrijvers hun huiswerk gedaan, of hebben ze zich in het ootje laten nemen?

Verder zoek ik naar hoe bier vroeger smaakte, door onderzoek te doen naar recepten, brouwmethoden en ingrediënten. Bierhistorie is immers is het leukste als je het ook kunt proeven. Ik brouw deze recepten op kleine schaal ook na: praktische historie in actie!

Het boek Verloren Bieren van Nederland is verschenen in mei 2017. Verder schrijf ik onder meer voor Bier Magazine en Schuim.

Voor informatie over wat ik nog meer doe, zie mijn site roelmulder.nl.

Email: info@roelmulder.nl

Facebook: facebook.com/lostbeers

Check out the English version of this website: Lost Beers